Minden amit a kozmetikai termékekről tudnod kell!

Cosmetic Guru

Cosmetic Guru

Bőrápolás!

2015. április 03. - Cosmetic Guru
A bőr felszínének megújítását, a hatóanyagok könnyebb bejutását szolgálja, ha a bőr felszínérő nem csak a szennyeződéseket, felesleges zsiradékot távolítjuk el, hanem az elhalt hámsejteket is.

Különösen fontos ez idősebb korban, amikor az elhalt hámsejtek száma több.
Időről időre érdemes ennek érdekében bőrradírozást, ún. peelinget végezni, akár az egész testfelszínen is. 

Masszírozd a bőröd, mielőtt zuhanyozni mennél. Célszerű kesztyűt vagy luffa szivacsot használni. Alaposan dörzsöljük végig a testet, ügyelve, hogy egyetlen részt se hagyjunk ki.
shape_hu_tengeri_so.jpg

Ezek után üljünk bele egy kád vízbe, és áztassuk magunkat hosszú ideig. Körkörös mozdulatokkal, gyengéden masszírozva vigyünk fel hámtalanító szert (gél, krém) magunkra.

Használjunk őrölt mandula vagy tengeri só alapú bőrradír készítményeket. A durva szemcsék alaposabban megtisztítják bőrünket az elhalt hámsejtektől.

Nagyon fontos, hogy érzékeny bőrünket hidratáló szerrel kezeljük az eljárás után, egy nap legfentebb egyszeri alkalommal. A rendszeres bőrradírozás kiszárítja bőrünket, és többet árt, mint használ, ha nem figyelünk a hidratálásra.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cosmeticguru.blog.hu/api/trackback/id/tr637336334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása